Wijngaard Buitenpost

Op ons terrein in Twello vind je sinds 2008 een wijngaard. Toen werd de wijngaard beheerd door Hof van Twello, de voorganger van Buitenpost. Sinds 2021 zijn we zelf aan de slag gegaan. Arnoud Pijpker, meesterbrouwer van bierbrouwerij DAVO uit Deventer, is één van de nieuwe eigenaren van Buitenpost. Naast bierbrouwer is hij nu ook wijnboer geworden. Samen met zijn team werkt hij vol passie in de wijngaard.  

De wijngaard 

Op iets meer dan een half hectare staan nu zo’n 1500 volwassen stokken. Je vindt hier verschillende witte en blauwe druivenrassen die het goed doen in het Nederlandse klimaat. De rassen die zijn aangeplant zijn: Cabernet Colognes, Cabernet Cortis, Pinotin, Johanitter en Solaris. Van deze druiven maken wij, afhankelijk van het seizoen verschillende wijnen. Dit zijn voornamelijk witte en roséwijnen. In 2023 planten we nieuwe wijnstokken. Er komen 150 nieuwe Souvignier Gris stokken bij.

Eigen wijn

Wil je de Buitenpost wijnen proeven? Kom dan langs op ons landgoed. Koop de wijn in de Streekwinkel of proef ‘m in het DAVO proeflokaal. Voor groepen kun je een wijnproeverij boeken, inclusief rondleiding door de wijngaard.  

Loading...