Tuinderij 

Tuinderij & moestuinen

Onze Tuinderij bestaat uit circa 4 hectare grond waar we met veel zorg aan werken. Een deel van deze grond bevindt zich buiten op het land, het andere deel in onze kas. De groenten, kruiden en vruchten die hier op biologische wijze worden geteeld, gaan rechtstreeks naar onze Bar en Streekwinkel. Op deze manier kunnen wij verse en seizoensgebonden gerechten op tafel zetten, geoogst van eigen land.

Naast de Tuinderij, hebben we bij Buitenpost ook moestuinen, vol met verscheidene groenten, kruiden én bloemen. Deze moestuinen worden beheert door gedreven moestuinders. De helft van hun oogst houden de moestuinders zelf, de andere helft wordt gebruikt in onze keuken en verkopen we in onze Streekwinkel: een échte win-winsituatie dus!

Wijngaard

Onze wijngaard van ongeveer 1 hectare werd in 2007 aangeplant. Hier werken we wekelijks met veel liefde en aandacht aan de mooiste druiven voor onze eigen wijnen. De druivenrassen die je momenteel in onze wijngaard kan vinden, zijn: Solaris, Johanniter, Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes en Pinotin. Deze druivenrassen zijn erg geschikt voor het Hollandse klimaat.

Benieuwd naar onze wijn(gaard)? We organiseren graag groepsrondleidingen, uiteraard gecombineerd met een wijnproeverij en een klein hapje.

Kruiden en theetuin

Naast onze kas vindt u de kruiden en theetuin. Hier worden diverse kruiden geteeld die direct worden verwerkt in onze horeca. Op de heuvel die de tuin en het terras scheiden, vind u verschillende vaste planten en eetbare bloemen die samen een kleurrijk geheel vormen.

Contact

Heb je vragen over onze ‘Tuinderij’? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag aan een passend antwoord.

Loading...