Oogst

op

Buitenpost

Oogst-eind - Oogst op Buitenpost - Buitenpost
Oogst-start - Oogst op Buitenpost - Buitenpost

In september & oktober oogsten we dat wat op onze eigen bodem groeit. Dit eet & drink je in het Kasrestaurant en koop je in onze streekwinkel.

Tijdens dit oogstseizoen, oftewel ‘Oogst op Buitenpost’, doen we meer dan alleen oogsten. We proberen je gedurende twee maanden mee te nemen in ons enthousiasme over alles dat van eigen bodem komt en het moois daarvan gemaakt kan worden.

Zo trappen we het wijngaarddiner officieel af met het gastronomische concept in onze kas. Kasrestaurant Buitenpost. Ook laten we je zien hoe appels uit eigen boomgaard Cider wordt, hoe je groen kookt en kun je zelfs helpen met de oogst. Bekijk de eventkalender voor meer activiteiten en info.

Events

We laten je graag zien hoe dat oogsten in z’n werk gaat en proeven hoe dat smaakt. Dit doen we onder andere door kleine evenementen en activiteiten. Welke evenementen en activiteiten dit zijn? Bekijk ze op de eventkalender.

Aankomend event

29/10 & 30/10

Halloween spooktocht

Trek je oude schoenen of laarzen aan en kom griezelen bij Buitenpost tijdens Halloween. Voor de echte durfals; op blote voeten.

Voor jong en voor oud, Adviesleeftijd is 8 jaar. Jonger mag ook maar wij staan niet garant voor nachtmerries…

De entree is 7,50 per persoon en we starten om 19:00 uur. Elke kwartier ga je in een groep ons (blotevoeten)pad op die is omgetoverd in Halloween sferen.

Je krijgt een hoofdlampje mee voor onderweg. Of je neemt zelf een lampion of lichtje mee. Bij slecht weer adviseren we een paraplu mee te brengen.

(verkleed komen mag)

 

Van eigen bodem - Oogst op Buitenpost - Buitenpost

Van eigen bodem

Dat wat we zelf brouwen en verbouwen, eet je in onze Bar- & Kasrestaurant of koop je in De Streekwinkel. Dat wat we niet zelf brouwen of verbouwen komt van lokale leveranciers, met oog voor duurzaamheid en ambacht. Dit is waar we enthousiast van worden en waar we voor staan.

Alles wat dit concept omvat, wordt zichtbaar in het oogstseizoen. Logischerwijs een seizoen waar we enthousiast van worden. En dat enthousiasme, dat dragen we graag over. Op jou bijvoorbeeld.

Naast dat eigen oogst vers is, is het ook duurzaam. Het kweken en oogsten van je eigen product is een schakel die veelal vergeten wordt. Dit terwijl het beter voor de natuur is en het ook nog eens beter smaakt. Bewustwording over hoe een mooi product tot stand komt, dat is waar we voor staan en wat we graag overdragen.

Tijdens ‘Oogst op Buitenpost’ laten we je zien wat we zelf oogsten em laten we je proeven hoe dit smaakt. Dit doen we bijvoorbeeld in ons Kasrestaurant door te starten met een nieuwe kaart die ingericht is op al het moois van onze eigen bodem. Maar ook in De Streekwinkel vind je de producten die vers geoogst zijn. Goed verhaal toch.

Kasrestaurant Buitenpost

Eigen oogst op je bord

Centraal gelegen op Buitenpost, vind je de kas die volledig verbouwd is tot Kasrestaurant. Een unieke plek. Je eet er tussen het groen, omringt door groen.

Met de start van het oogstseizoen is het tijd om je te laten zien, maar vooral te laten proeven, waar we voor staan. Dat wat van onze eigen bodem komt, op jouw bord laten belanden. Letterlijk.

We streven hierbij kwaliteit na. Dat wat hierbij niet mag ontbreken, maar ook niet in onze grond zat, wordt geleverd door lokale telers, agrariërs en ambachtsmensen. Er gebeurt lokaal namelijk zoveel moois. En dat moois legt ook nog eens een minder lange afstand af, heeft daarmee minder verpakkingsmateriaal nodig en is ook nog eens verser.

Kasrestaurant - Oogst op Buitenpost - Buitenpost
Eet tussen het groen in het Kasrestaurant - Buitenpost

Events

Vind hier alle events tijdens het oogstseizoen op Buitenpost.

29/10 & 30/10 | Halloween spooktocht

Trek je oude schoenen of laarzen aan en kom griezelen bij Buitenpost tijdens Halloween. Voor de echte durfals; op blote voeten.

Voor jong en voor oud, Adviesleeftijd is 8 jaar. Jonger mag ook maar wij staan niet garant voor nachtmerries…

De entree is 7,50 per persoon en we starten om 20:00 uur. Elke half uur ga je in een groep ons (blotevoeten)pad op die is omgetoverd in Halloween sferen.

Je krijgt een hoofdlampje mee voor onderweg. Of je neemt zelf een lampion of lichtje mee. Bij slecht weer adviseren we een paraplu mee te brengen.

(verkleed komen mag)

Loading...