Oogst

op

Buitenpost

Oogst-eind - Oogst op Buitenpost - Buitenpost
Oogst-start - Oogst op Buitenpost - Buitenpost

In september & oktober oogsten we dat wat op onze eigen bodem groeit. Dit eet & drink je in het Kasrestaurant en koop je in onze streekwinkel.

Tijdens dit oogstseizoen, oftewel ‘Oogst op Buitenpost’, doen we meer dan alleen oogsten. We proberen je gedurende twee maanden mee te nemen in ons enthousiasme over alles dat van eigen bodem komt en het moois daarvan gemaakt kan worden.

Zo trappen we het wijngaarddiner officieel af met het gastronomische concept in onze kas. Kasrestaurant Buitenpost. Ook laten we je zien hoe appels uit eigen boomgaard Cider wordt, hoe je groen kookt en kun je zelfs helpen met de oogst. Bekijk de eventkalender voor meer activiteiten en info.

Events

We laten je graag zien hoe dat oogsten in z’n werk gaat en proeven hoe dat smaakt. Dit doen we onder andere door kleine evenementen en activiteiten. Welke evenementen en activiteiten dit zijn? Bekijk ze op de eventkalender.

Aankomend event

19-9 | Wijngaard diner

Proef als eerste welke culinaire afslag we nemen in onze kas. Tijdens Het Wijngaarddiner eet jij als eerste van onze eigen oogst. Zoals de naam al doet vermoeden, zit je met 100 personen aan een lange, met linnen beklede, tafel midden in het wijnveld. Franse taferelen op Buitenpost. Reserveer jouw plek.

Van eigen bodem - Oogst op Buitenpost - Buitenpost

Van eigen bodem

Dat wat we zelf brouwen en verbouwen, eet je in onze Bar- & Kasrestaurant of koop je in De Streekwinkel. Dat wat we niet zelf brouwen of verbouwen komt van lokale leveranciers, met oog voor duurzaamheid en ambacht. Dit is waar we enthousiast van worden en waar we voor staan.

Alles wat dit concept omvat, wordt zichtbaar in het oogstseizoen. Logischerwijs een seizoen waar we enthousiast van worden. En dat enthousiasme, dat dragen we graag over. Op jou bijvoorbeeld.

Naast dat eigen oogst vers is, is het ook duurzaam. Het kweken en oogsten van je eigen product is een schakel die veelal vergeten wordt. Dit terwijl het beter voor de natuur is en het ook nog eens beter smaakt. Bewustwording over hoe een mooi product tot stand komt, dat is waar we voor staan en wat we graag overdragen.

Tijdens ‘Oogst op Buitenpost’ laten we je zien wat we zelf oogsten em laten we je proeven hoe dit smaakt. Dit doen we bijvoorbeeld in ons Kasrestaurant door te starten met een nieuwe kaart die ingericht is op al het moois van onze eigen bodem. Maar ook in De Streekwinkel vind je de producten die vers geoogst zijn. Goed verhaal toch.

Kasrestaurant Buitenpost

Eigen oogst op je bord

Centraal gelegen op Buitenpost, vind je de kas die volledig verbouwd is tot Kasrestaurant. Een unieke plek. Je eet er tussen het groen, omringt door groen.

Met de start van het oogstseizoen is het tijd om je te laten zien, maar vooral te laten proeven, waar we voor staan. Dat wat van onze eigen bodem komt, op jouw bord laten belanden. Letterlijk.

We streven hierbij kwaliteit na. Dat wat hierbij niet mag ontbreken, maar ook niet in onze grond zat, wordt geleverd door lokale telers, agrariërs en ambachtsmensen. Er gebeurt lokaal namelijk zoveel moois. En dat moois legt ook nog eens een minder lange afstand af, heeft daarmee minder verpakkingsmateriaal nodig en is ook nog eens verser.

Kasrestaurant - Oogst op Buitenpost - Buitenpost
Eet tussen het groen in het Kasrestaurant - Buitenpost

Events

Vind hier alle events tijdens het oogstseizoen op Buitenpost.

17/09 & 18/09 | Oog in oogst

Help oogsten in de boomgaard

Van dichtbij meemaken hoe dat oogsten in zijn werk gaat. Sterker nog, er midden in staan? Help mee met de appeloogst in onze boomgaard op vrijdag 17- en zaterdag 18 september.

Aanmelden? (Aanmelden is gratis) stuur een mail naar: oogst@bijbuitenpost.nl Graag met je naam erbij en welke dag, beide dagen kan natuurlijk ook.

Oog in oogst - Oogst op Buitenpost - Buitenpost

19/09 | De Sappers

Rondreizende oogstpers

Heb je zelf appels geoogst of ben je van plan dit te doen? Neem ze op zondag 19 september mee naar Buitenpost. Daar staan De Sappers. Met hun oogstpers toveren ze appels om tot sap. Klik hieronder voor meer info & inschrijven.

DeSappers - Oogst op Buitenpost - Buitenpost

19/09 | Het Wijngaard diner

Eet tussen de druiven van eigen oogst

Tijdens het Wijngaard diner 2021 proef jij als eerste aan de culinaire richting die ons Kasrestaurant ingaat slaan. Dit allemaal in een unieke setting met slechts 100 gasten. Zorg dat je er daar één van bent.

Het Wijngaard diner - Formitable - Buitenpost

29/10 & 30/10 | Halloween spooktocht

In het donker over het Blotevoetenpad doe je niet elke dag. Wel tijdens Halloween in het laatste weekend van oktober. Kijk wel uit voor moerasmonsters en bereid je voor op angstaanjaangende taferelen.

– Inschrijving binnenkort online –

Halloween - Oogst op Buitenpost - Buitenpost
Loading...