Duurzaam Buitenpost

Welkom bij Landgoed Buitenpost, een groene oase van 12 hectare waar duurzaam en verantwoord ondernemen centraal staat. Wij streven naar zelfvoorziening. Zo verbouwen we eigen groenten op ons terrein. Daarnaast werken zo veel mogelijk met lokale leveranciers om het DAVO proeflokaal en onze winkel te voorzien van verse, gezonde en vooral lokale producten. 

Wat doen we 

Buitenpost is meer dan alleen een plek om te eten en te drinken. Het Blotevoetenpad biedt een educatieve ervaring voor jong en oud om weer dichter bij de natuur te komen en deze te waarderen. We geloven dat als je de natuur waardeert, je er ook beter voor zult zorgen. Daarom streven we naar een evenwichtige balans tussen de natuur en de menselijke behoeften.  

We vinden het belangrijk om een motiverende en gezonde werkomgeving te bieden voor ons personeel. We werken met mensen in loondienst, vrijwilligers en mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt (even) niet redden. Ons programma ‘Kom wat doen’ is gericht op het leren en ontwikkelen van mensen met een (tijdelijke) afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij we de nadruk leggen op de behoeften van de individuele persoon. 

Eigen producten

We werken samen met boer Klein Velderman uit Wilp om bloemige akkerranden en ons eigen brouwgerst aan te planten. Met hop uit Empe brouwen we ons eigen Buitenpost witbier. Zo werken we aan korte ketens en verminderen we onze ecologische voetafdruk. 

Bier en wijn

Op Buitenpost verbouwen wij granen voor onze bieren en druiven voor onze wijnen. Het hop voor dit bier komt uit Empe, dat is een klein dorpje 15 kilometer van Deventer. Zo zie je maar, we brouwen ons bier zo lokaal mogelijk!

Duurzaamheid

Onze duurzame visie komt op meerdere manieren tot uiting. We zetten ons in voor een zo divers mogelijk landschap. We werken nauw samen met IJssellandschap, ANLb en Collectief Veluwe om ons terrein te beheren met houtwallen, poelen, wilgenbossen en hoogstamboomgaarden. We gebruiken hout uit de regio om onze panden en gebouwen te vernieuwen en onze mini biomassakachel te stoken, waarmee we onze kassen verwarmen. Daarnaast composteren we ons groenafval. Ook leveren onze tachtig zonnepanelen stroom voor onze voorzieningen.  

Plannen 

Maar we blijven niet stilzitten. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bij Buitenpost zorgen we voor de natuur, elkaar en de toekomst. We hopen je snel te mogen verwelkomen om onze groene oase zelf te ervaren.

Vragen?

Telefoon: 06 51 40 79 80
Mail: info@bijbuitenpost.nl

Loading...