DAVO proeflokaal Twello

Eigen oogst op je bord

Lokale ingredienten

Duurzaamheid staat bij ons voorop. Bij al onze ingrediënten is lokaal het sleutelwoord. Vergeet Italiaanse buffelmozzarella, wij halen deze kaas uit Twente. Producten hoeven niet de wereld over te vliegen. Onze producten komen niet alleen uit de regio, vaak komen ze zelfs van ons eigen land. De oogst is te proeven in het DAVO proeflokaal Twello in de kas, waar een deel van de producten ook groeien. De gerechten worden gemaakt met groenten die op een steenworp afstand groeien. Verser wordt het niet.

Kom wat doen, samen groeien

Op ons terrein werken de toegewijde mensen van ‘Kom wat doen’. Een programma dat een helpende hand biedt aan hen die (tijdelijk) geen plek vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Ze zaaien, oogsten, maken geschenkpakketten, en laten onze plek bloeien. Samen omarmen we de liefde voor groen.

Bier en wijn

In het DAVO proeflokaal Twello draait het om bier én wijn. Voor ons eigen bier komen alle ingredienten van dichtbij: gerst in samenwerking met boer Klein Velderman van ons eigen land, tarwe uit Steenenkamer en hop van Hop voor Bier uit Empe. Vervolgens brouwt DAVO in Deventer het verfrissende witbier Buitenpost. Daarnaast is er op dit terrein sinds 2008 een wijngaard. Vanaf 2021 maken wij zelf wijn van de druiven. Elk jaar brengen we een gelimiteerde oplage van onze wijnen uit, rechtstreeks van onze wijngaard. Je kunt zowel het Buitenpost bier als onze eigen Buitenpost wijn proeven in het DAVO proeflokaal Twello.

Er is bij Buitenpost nog veel meer te doen. We zien je graag bij de winkel, op de Camping, het Blotevoetenpad of in het proeflokaal.

Tot snel!

Menu

Onze keuken beweegt met de seizoenen mee. We werken zoveel mogelijk met oogst uit eigen tuin en kas. Mooie en verse producten, geteeld met respect voor de natuur: en dat proef je!
Ook aan ons drankaanbod besteden we veel aandacht. Combineer onze DAVO bieren of één van onze heerlijke wijnen.

Bekijk het menu om te zien wat het land je dit seizoen te bieden heeft.

Bieren

We hebben een wisselende taplijst met onze eigen gebrouwen bieren en dat van andere bevriende brouwers. Ook hebben we een wijnassortiment met eigen gemaakte wijn. En nog veel meer.

Dit cadeau geven? Bestel dan een cadeaubon door te mailen naar [email protected]

Teelt & Leveranciers

Vanaf 2022 zijn we nog meer groenten en fruit zelf gaan telen! De opbrengst van ons land zullen we gebruiken in onze keuken en verkopen in onze winkel. We hebben beschikking over één hectare moestuin, een kruidentuin en bijna 200m2 teeltkas.

Zowel in de kas als in de volle grond verbouwen we groenten en kruiden. Dit doen we met respect voor de natuur en uiteraard zonder bestrijdingsmiddelen. Ook onze dranken komen voor een groot gedeelte van eigen land. Er zijn wijnen uit eigen wijngaard, fruitsappen van onze eigen bomen en verse kruiden voor in je thee.

Wij streven naar duurzaamheid en korte lijntjes tussen producent en consument. Daarom werken we samen met lokale boeren, telers en leveranciers die, net als wij, oog hebben voor duurzaamheid en lokale ambacht.

Klik hier om te zien met wie wij allemaal samenwerken.

Openingstijden & Contact

Bekijk onze openingstijden via onderstaande knop.

Eten bij DAVO Twello? Wees welkom! Reserveer online en ontvang direct een bevestiging.
 
Wil je langskomen met een grote groep of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met je mee. 
 
*Telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden.
Loading...